Varför vertikala sökmotorer?

Vi jobbar på för fullt nu under 24hbc med Ticketz.se – en sökmotor för biljetter (med källor som Ticnet.se, Tradera.com osv). Så… varför en nischad sökmotor?

Från början var vår tanke att göra en plattform för annonssajter. Dvs ett väldigt bra sätt att göra nischade Blocket-kopior på, med lite modifikationer. Ingen dålig idé men som så ofta blir det en väldigt tydlig hönan och ägget-situation, där man utan annonser inte får några besökare och vice versa. Då uppkom idén att aggregera informationen istället från andra sajter. Väldigt likt annonskartan.se, fast istället för nischen ”kartor” så skulle vi satsa på andra smarta nischer där behovet av ”samla allt på ett ställe” fanns. 

Och där är vi nu. Hittills känns det väldigt bra. Vi kunde gjort en grym biljettsajt ovanpå Eventful, som Jocke tyckte. Det hade nog varit en riktigt grym grej det också, kanske lite coolare än den vi gör nu i vissa avseenden. För att vara ärlig har vi dock ett längre perspektiv än så på det här 24 hour business camp-projektet, vilket är anledningen till att vi gör som vi gör.

Ticketz.se är nämligen den första av flera nischade, vertikala, sökmotorer som vi kommer lansera framöver. Den plattform vi nu byggt Ticketz på (i grund och botten Drupal) kommer göra att vi med väldigt enkla medel kommer kunna lägga upp liknande sajter. 

Vi har några nischer på g redan nu, som vi tror är i behov av en riktigt bra sökmotor som samlar allt på en plats. De som ligger närmast tillhands efter biljetter/ticketz.se är studentlitteratur (samla all begagnad studentlitteratur på annonssajter och även nya från bokwebbshoppar), affärsöverlåtelser (företag till salu, den idén vi från början sa vi skulle förverkliga under 24hbc) och Spotifyplaylists (det har dykt upp många sajter där man lägger upp sina spotifyplaylists, alltså tänker vi att då måste vi samla dem på ett och samma ställe!). 

”Varför inte använda Google?” är inte en dum fråga. Det finns dock plats för vertikala sökmotorer, i vissa nischer. Google må indexera allt – men inte alltid på rätt sätt…

6 Kommentarer

 1. Jimi Wikman skriver:

  Som nuvarande högskolestudent så låter sökmotorn för studentlitteratur som handen i handsken :) Kör hårt och lycka till!

 2. Sickan Jonsson skriver:

  Lycka till! Låter skitbra!

 3. Anders Bromhagen skriver:

  Jag tror också på idén med nischade sökmotorer och även starkt på den med studentlitteratur. Hade planer på en sökmotor för just studentlittetur förut på stulit.se. Tanken var att jag skulle ”stjäla” annonser och priser från andra sidor och samla allt på ett ställe. Projektet rann tyvärr ut i sanden. En kartsida à la Ted skulle nog också göra susen då man gärna vill hitta böcker som finn nära en så man kan få dem snabbt.
  Lycka till med Ticketz och de övriga sidorna!

 4. あなた本当にプレゼンテーションしかし あなたと一緒に | | 本当に簡単そう簡単それは見えるようです作るI 見つけることにこの問題 一つのこと Iだろ 決して理解しています。 複雑な複雑と 非常 巨大私のために。公開| |提出| 先に前進 、それをぶら下げる|しがみつく|把握|ホールド|} 私は {しようとするでしょう!
  [url=http://www.poczta.kigr.org]同等品質激安 3日間限定[/url]

 5. It’s encouraging to see writing like this online. I respect the work you do and the effort you have to put into getting this kind of material ready to write. 토토사이트추천

 6. I have kept your website. It is illuminating and fulfilling for me. I regard the central information you offer on your site. A devotion of thankfulness is all together for posting it.

  Feel free to surf my site: 스포츠 생중계

Lämna en kommentar