Hur vi jobbar med varandra på 19,8 mils avstånd

Eric bor i Hjo, strax utanför Skövde. Jag bor i Vreta Kloster, strax utanför Linköping. Det är nästan 20 mil emellan oss. Före 24hbc hade vi aldrig setts förut, trots att vi samarbetat väldigt tätt i nästan 3 års tid.

Hur går det här ihop sig? Det är inte så konstigt som det låter. Vi använder internets alla fördelar och får ihop det ändå, helt enkelt. Ungefär såhär jobbar vi:

  • MSN- och Skypechatt: vi har pratat, och pratar, extremt mycket via olika IM-tjänster. Förut var det mycket msn, nu är det smidigare att använda skypechatt med historik/sökbarhet och bättre flerchattsfunktioner (vi har t.ex. en ständigt pågående Ticketz-chatt).
  • Mail: det går inte att komma ifrån det, mail och framförallt gmail är gudomligt bra. Nuförtiden används det mest till utgående kommunikation men även för sånt man vill ha sökbart för framtiden (t.ex. idéer).
  • Google Calendar: det är inte särskilt ofta det behöver användas men varje gång vi har inbokade skypechatt-möten brukar vi göra en Google Calendar-inbjudan.
  • Basecamp: vi började använda Basecamp ordentligt först till 24hbc men sen dess har vi framförallt gjort många todo-listor osv. Blir för svårt att hantera kring allt vi gör men är klockrent för specifika projekt (t.ex. Ticketz). Vi skulle egentligen vilja ha något liknande för hela vår verksamhet där vi kan sammanfatta både ekonomiskt, lägga upp listor på våra domäner osv. Än har vi inte hittat nåt bra. Tips?
  • Google Docs: det här är en av de största revolutionerna senaste tre åren! Vi använder det på många olika sätt. Är aldrig nåt snack om att skicka word- eller excelfiler mellan oss. Det enda vi måste maila eller skicka via skype är pdf-filer.

Det fungerar faktiskt väldigt bra att jobba på det här sättet. Visst, vi kommer nog se till att ses oftare framöver. Mest för att det är trevligt och i viss mån även effektivare (effektivare pga att vi lägger bort alla andra jobb när vi ses…). Men vårt sätt att jobba på fungerar förvånansvärt bra. Och det bästa är att samarbetet skulle kunna fortlöpa även om jag satt i Singapore och Eric i Kiruna. Det enda vi behöver är internet och tid.

1 Kommentar

  1. […] det ska nog lösa sig också, dock dyrare än vad man kanske kunde hoppats på i förväg. Då vi som bekant jobbar från två helt olika delar av landet, har heltidsjobb och varken tid eller rum för att […]

Lämna en kommentar