Ehandel är tråkigt

Det tråkiga med ehandel är att det är den som är duktig på praktiskt skitgöra som lyckas bäst. Packa paket snabbast, bäst och snyggast. Svara i telefon snabbast, bäst och trevligast. Synas i Google snabbast, bäst och snyggast. Bäst koll på ekonomi, marginaler och kostnader.

Kontinuitet och tragglande skiljer succéerna från de mediokra. Att skicka ut nyhetsbrev varje vecka. Göra inköp var tredje dag. Utöka sortimentet varje månad. Alltid svara på kundtjänstfrågor inom ett par timmar. Att skriva unika produkttexter för varenda produkt. Skicka paketen i tid, vareviga dag.

Ehandel handlar om en himla massa tragglande. Du gör, du gör igen och igen och igen. Förbättrar lite hela tiden, självfallet. Viktigast är dock att fortsätta. Hålla igång maskineriet. Hur tråkigt något än är, få det gjort.

Det fina i kråksången? Du behöver inte vara något produktgeni á la Daniel Ek, Mark Zuckerberg eller Steve Jobs för att lyckas med ehandel. Vad som krävs? Att du är duktig på att få skitsaker gjorda, att du aldrig ger upp och att du aldrig drar dig för att göra något trots att det är tråkigt. Steve, Mark och Daniel lyckas för att de är innovatörer, produktgenier. Ehandlare lyckas för att de är grosshandlare, tragglare.

Ehandel ain’t rocket science, baby. Just get it done. Every single day.

3 Kommentarer

  1. Jag har ingen praktisk erfarenhet av e-handel, men det finns helt klart likheter med SEO. Sökmotoroptimering är egentligen ingen raketforskning det heller, även om man måste göra analyser och tester då och då. Det handlar i mångt och mycket om att skaffa länkar, länkar och ännu mer länkar. Oavsett om man tar på sig den vita, gråa eller svarta hatten så är själva länkbyggandet en ganska oglamorös syssla. Det kanske är därför många tröttnar och börjar jobba med sociala medier.

    Det man kan göra för att få roligare arbetsuppgifter är att outsourca det tråkiga till konsulter eller anställda. För min del handlar det främst om att outsourca textskrivande, för en e-handlare kan det vara paketering. Det är ju trots allt din arbetstid det handlar om – och har du något bättre och mer värdefullt att göra än att packa paket så tjänar du antagligen på att leja bort det arbetet till någon annan.

  2. […] Ehandel är tråkigt [superwebb.se] poäng | Postat september 9 av Erik Starck […]

  3. chaussures nike fille…

    Just about every Friday particularly when I am at home, the family members goes towards the Nationwide Shrine of your Divine Mercy in Marilao, Bulacan. It was in that sacred location where I questioned God mercy for guidance in my vocation and discernm…

Lämna en kommentar