Hur får man ett ehandelsbolag att växa?

Hur får man ett ehandelsbolag att växa? 2013 var ett ganska svagt år för oss på Headler. Vi gjorde förvisso en hel del bra saker, styrde upp struktur och kundservice bland annat, men vår tillväxt var ganska låg (hörlurar var också årets julklapp året innan dvs 2012, vilket såklart drev upp försäljningen oväntat bra det året). Försäljningen ökade dock inte 2013, mycket på grund av att vi hade fokus på annat håll (genom att starta startupbolaget Osom, nu sålt, och på att satsa hårdare på vår webbyrå Grebban). När vi sålde Osom kände vi, nu måste vi börja växa igen. Så mycket outnyttjad potential och tusen möjligheter.

Och växt har vi, särskilt i Q2. Exempelvis, över 100% tillväxt omsättningsmässigt mot samma månad förra året (då var det en av våra bästa månader under hela förra året ska sägas också) och över 100% mot förra månaden (maj alltså).

Det intressanta med ehandel är att det sällan är en eller två saker som gör att man växer, utan många småsaker. När vi började lägga upp en taktik för hur vi ska se till att Headler växer hade vi många idéer på hur detta skulle gå till. Det visade sig vara en stor blandning av alla dessa som fungerade. Här är sammanfattning över några saker vi gjort som fungerat.

Sortiment

Kort och gott, vi har utökat snabbt och fortsätter göra så. För att ha möjlighet till att göra detta jobbar vi i många fall med ”on demand”-sortiment, dvs vi skeppar direkt från leverantör á la dropshipping eller helt enkelt köper in från resp leverantör först när någon beställt produkten. På så sätt kan vi utöka sortimentet snabbt utan att ta så mycket lagerrisk. En viktig lärdom från detta är hur viktigt det är att kommunicera leveranstid. På de produkter vi inte har i vårt egna lager skriver vi alltid längre leveranstid på redan på produktnivå, för att skapa rätt förväntningar på kunderna.

Ny betalningsleverantör

 • Vi bytte till Klarna Checkout 1 maj

Vi har varit nöjda med våra tidigare betalningsleverantörer Payson, Sveawebpay och Paypal men just nu är Klarna Checkout den absolut bästa betalningsflödet på den svenska marknaden (särskilt för mobilen). Och yes, konverteringen har ökat av det. Enda nackdelen är att de idag inte har stöd för företagsköp. Tills detta är löst har vi en beställningssida för företag separat (via epost).

Aktiv prissättning

 • Reviderat priserna oftare och mer aktiva på prisjämförelsesajterna

Något Niclas Heurlin mfl brukar prata om värdet av dynamisk prissättning. I många fall kan man vinna ordrar eller få in kunder på att vara smart och lägga sig rätt prismässigt. Historiskt sett har vi varit ganska dåliga på detta och reviderat priserna ganska sällan. Nu har vi börjat jobba med aktiv prissättning. Inte dynamisk, för vi har inget system eller avancerade regler kring det (som t.ex. Enferno har), men vi ändrar priserna lite oftare. I gengäld har vi kraftigt ökat vår försäljning via prisjämförelsesajter som Prisjakt och Pricerunner.

Nyhetsbrev

 • Skicka nyhetsbrev oftare

Under våren märkte vi en tydlig korrelation mellan de veckor vi skickade nyhetsbrev och inte. Försäljningen ökade alltid mer de veckorna.  Det var inte det att nyhetsbrevet nödvändigtvis gav jättemånga ordrar som vi kunde härleda till det men vi blev top-of-mind för folk.  Sedan dess har vi skickat nyhetsbrev mycket mer kontinuerligt, mellan 2 och 6 gånger per månad. Några lärdomar av detta har varit att har man ett riktigt bra erbjudande (t.ex. 20% rabatt) så ger det mycket sämre resultat att bara skicka ut det i ett enda nyhetsbrev. Effekten blir mångdubblad genom att skicka påminnelsemail om erbjudandet t.ex. 1 dag innan det går ut.

Google Adwords

 • Börjat jobba med Google Adwords

Historiskt sett har vi inte jobbat med Google Adwords alls, vilket är ganska otroligt med tanke på hur viktigt det är för många andra ehandlare. Vi har testat det några korta perioder men i extremt liten skala. Under våren har vi börjat testa oss fram med googleannonsering och optimerat oss fram till att få det att fungera ganska bra. Fortfarande är sökmotoroptimering med de organiska resultaten mycket viktigare för oss (t.ex. en 1a position på ordet hörlurar) men cpc blir allt viktigare. Också för att kunna få in ordrar på nya märken och modeller snabbare, innan vi hunnit få de att ranka bra i organiska resultatet.

Sociala medier

 • Posta på Facebook kontinuerligt
 • Blogga kontinuerligt (med internlänkar)

Det är svårt att se en tydlig effekt av sociala medier men helt klart finns den, särskilt för att hålla oss ”top-of-mind” till befintliga kunder. Troligtvis ökar vår trovärdighet ganska markant genom att vara duktiga på sociala medier, vilket har gjort det till ett viktigt vapen i tillväxttänket. Vi jobbar med vår egen blogg i någon slags ”content marketing”-anda men den är i mångt och mycket även ett seo-verktyg, där vi kan få internlänkar till nya märken och modeller snabbt. När vi gör våra nyhetsbrev, återanvänder vi innehållet till bloggen.  En sak vi märkt när vi sponsrar inlägg på Facebook-sidan är att de ofta får bättre effekt om man fyller i att den ska synas i flera dagar. Man kan välja så de syns i flera dagar istället för en, så t.ex. de 50kr i budget man lagt på den posten sprids ut över 2-7 dagar.

Affiliateprogram

 • Startat affiliateprogram

Ännu en sak vi inte haft igång fast vi vetat att vi borde är affiliateprogram. Tills nyss har vi inte jobbat med affiliates alls. Nu kör vi Adrecord (signa upp här) och har sett det sakta men säkert öka senaste tre månaderna. Det är fortfarande ganska små nivåer men i takt med att vi hittat några duktiga affiliates att jobba med börjar det ge resultat. Viktig lärdom här är att det krävs en hel del arbete för att hitta bra affiliates. Affiliateprogram är inget självspelande piano, även om det är en av de minst tidskrävande marknadsinsatserna.

Så för att sammanfatta…

Det är många olika saker som gjort att vi börjat växa ordentligt igen. Kortfattat kan man säga att allt åsyftar till dessa tre områden, som ju i sig självt kan sammanfattas i ”kunderbjudande”:

 1. Sortiment
 2. Trafik & Konvertering
 3. Attraktivitet

Vi har dock en lång resa kvar för att växa mer. Här är några fler saker som antagligen skulle göra att vi kan växa ännu mer i framtiden:

 • Bättre sajt (framförallt interaktionsdesign och navigation)
 • Göra sajten responsive
 • Bättre SEO (mer länkar till sajten, fler och bättre landningssidor, bättre content)
 • Bättre Adwordsoptimering (mer dynamiskt, automatiserat och aggressivt)
 • Retargeting

Och under juli ska vi testa radioreklam i Stockholm för att se hur det fungerar. Spännande och lärorika tider!

389 Kommentarer

 1. Garry Artis skriver:

  The app is available with regard to download from the particular http://katsuurabeach.jp/?wptouch_switch=mobile&redirect=http%3a%2f%2fcore.xii.jp%2Fsupport%2FQA%2Findex.cgi%3Flist%3Dthread on line casino official website.

 2. teenage girls skriver:

  Not wanting her first sexual experience to be
  a BDSM experience, he has conventional sex with her and sleeps
  in her bed. Several critics and scientists have expressed concern that the nature
  of the main couple’s relationship is not BDSM at all, but rather is characteristic of
  an abusive relationship. The book’s erotic nature and perceived demographic of its fan base as being composed largely of
  married women over thirty led to the book being dubbed ”Mommy Porn” by some news agencies.
  By the release of the final volume in January 2012, news networks
  in the United States had begun to report on the Fifty Shades trilogy as an example
  of viral marketing and of the rise in popularity of
  female erotica, attributing its success to the discreet nature
  of e-reading devices. The second volume, Fifty Shades Darker, was released in September 2011; and the third, Fifty Shades Freed, followed
  in January 2012. The Writers’ Coffee Shop had a restricted
  marketing budget and relied largely on book blogs for early publicity, but sales of the novel were boosted
  by word-of-mouth recommendation. The first, titled Fifty Shades of
  Grey, was released as an e-book and a print on demand paperback in May 2011 by The Writers’
  Coffee Shop, a virtual publisher based in Australia.

 3. Anastasia Shead skriver:

  I intended to put you the very little remark so as to say thanks again for the incredible tips you’ve documented on this website. It has been certainly remarkably generous with you to make without restraint what many people could possibly have supplied as an e-book in order to make some dough for their own end, and in particular considering the fact that you might have done it in the event you considered necessary. Those thoughts as well acted to become fantastic way to fully grasp other individuals have similar fervor similar to my very own to know significantly more on the subject of this condition. Certainly there are some more fun sessions up front for people who looked at your blog.

  My page – https://Mojoslot.fun/

 4. cpa offers skriver:

  Same goes for main life occasions or transitions –
  having a child, altering jobs, getting married, getting divorced,
  retiring, or dealing with the dying of a close household member.

  Having the suitable help helped Jenkins understand he wasn’t alone.
  It’s also an vital venture for NASBA in help of state boards and the licensure of new CPAs.
  NEW YORK, Aug. 7, 2023 /PRNewswire/ — The American Institute of CPAs (AICPA) and National Association of State Boards of
  Accountancy (NASBA) will launch an progressive publish-graduate program this fall in collaboration with the Tulane School
  of Professional Advancement (SoPA). American Psychological Association, Toronto, Ontario,
  August. A local of Orange County, California, Neilson acquired a bachelor’s degree
  (worldwide relations) and two master’s levels (business administration and American history) from BYU and
  holds a doctorate in religious research (American religions) from the University
  of North Carolina at Chapel Hill. The American Institute of CPAs (AICPA),
  the world’s largest member association representing the CPA career, sets ethical requirements for its members and U.S.
  The Association of International Certified Professional Accountants (the Association), representing AICPA & CIMA, advances the worldwide accounting and
  finance occupation by means of its work on behalf of 698,000 AICPA and CIMA members, students and engaged professionals in 188 nations and territories.

 5. Nusantara Hebat skriver:

  I’ve been exploring for a little bit for any high-quality
  articles or weblog posts on this sort of house . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this web site.
  Reading this information So i am satisfied to exhibit that I have a very just right uncanny feeling I discovered exactly
  what I needed. I such a lot no doubt will make certain to don?t put out
  of your mind this website and provides it a look regularly.

 6. Kurtis Damiani skriver:

  Ən gur seçim ekranın aşağı hissəsində sağ tərəfdə yerləşən onlayn müsahibə vasitəsilə yazmaqdır.

  my homepage – https://wordpressfordjango.000webhostapp.com/2024/02/mostbet-apk-download-android-v%c9%99-iphon-562

 7. บทนำ พวงหรีดเป็นสิ่งสำคัญที่เกี่ยวข้องกับวัฒนธรรมไทยมาตั้งแต่สมัยโบราณ.

  Also visit my webpage … วัดมกุฏกษัตริยาราม mrt

 8. Introduction (150 ᴡords) Thai Puan Ruedi, аlso кnown аѕ พวงหรีด
  іn Thai, is аn itricate fоrm оf floral arrangement ɑnd design tһat
  һаs ɑ rich history аnd cultural significance
  іn Thailand.

  Ηere iss my paɡe วัดระฆังโฆสิตาราม วรมหาวิหาร

 9. พวงหรีดเป็นองค์ประกอบที่สำคัญมากในประเพณีและวัฒนธรรมของชาวไทย.

  Feel free tօ visit my web site: ร้านพวงหรีดนนทบุรี

 10. felt skriver:

  When it has been required to use a expert time period which is not inside the
  Oxford 3000, the phrase is proven in another colour.

  If you don’t know the meaning of the term, search it up from the
  dictionary.

 11. bank skriver:

  All Alison courses are absolutely free to enrol research and entire.
  To productively total this system and turn into an Alison Graduate, you must attain 80% or bigger in Each individual study course evaluation.

 12. nothing skriver:

  All Alison courses are free of charge to enrol study and total.
  To successfully full this training course and become an Alison Graduate, you need to reach eighty% or higher in Each and every training
  course assessment.

 13. บทคัดย่อ: การศึกษานี้มีวัตถุประสงค์เพื่อสืบสานวัฒนธรรมไทยผ่านพวงหรีด.

  My homepage: วัดธาตุทอง

 14. หรีด skriver:

  ไฟไหม้ป่าร้อนอย่างรุนแรง !

  Аlso visit my site … หรีด

 15. always i used to read smaller articles or reviews which alkso clear their motive, and that is also
  happening with thius pieece of writing which I
  am reading here.

 16. บทความวิชาการนี้นำเสนอข้อมูลเกี่ยวกับพวงหรีด ราคา 300.

 17. Wishlistr post to a company blog

  SuperWebb » Blog Archive » Hur får man ett ehandelsbolag att växa?

 18. mega888 skriver:

  This is my first time pay a visit at here and i am genuinely impressed to
  read all at single place.

 19. pussy888 skriver:

  Hi there just wanted to give you a quick heads up.
  The text in your post seem to be running off the screen in Safari.

  I’m not sure if this is a format issue or something to do with internet browser compatibility but I figured I’d post
  to let you know. The style and design look great though!
  Hope you get the problem fixed soon. Kudos

 20. JacobHaf skriver:

  Source:

  http://xxsex.watch

  watch xxx sex

 21. check skriver:

  check

  SuperWebb » Blog Archive » Hur får man ett ehandelsbolag att växa?

 22. 918kiss skriver:

  I am regular visitor, how are you everybody? This article
  posted at this web page is actually nice.

 23. Corla188 Slot skriver:

  Ketika mengeksplorasi dunia slot online, saya menemukan Corla188 sebagai sebuah destinasi yang
  sangat menarik. Yang menjadikan Corla188 unik tidak hanya variasi permainannya yang luas, melainkan komitmennya
  terhadap kenyamanan dan keamanan pemain. Dari pengalaman pribadi, aspek yang paling saya hargai adalah layanan pelanggan mereka yang responsif
  dan membantu, menjamin bahwa setiap pertanyaan atau masalah yang saya miliki ditangani dengan cepat
  dan efisien.

 24. More Help skriver:

  When someone writes an paragraph he/she keeps the plan of a
  user in his/her brain that how a user can know it.
  So that’s why this paragraph is great. Thanks!

 25. Women skriver:

  https://nextdoor.com/pages/lv-handyman-pro-henderson-nv/
  There’s definately a great deal to learn about this issue.

  I like all of the points you have made.

 26. พบว่าการใช้ พวงหรีด ในวัฒนธรรมไทยได้รับความนิยมอย่างแพร่หลาย.

  Feel free to surf to my blog ร้านพวงหรีดวัดบึงทองหลาง

 27. Thai culture іѕ renowned for іtѕ rich heritage, vibrant festivals, аnd
  ornate decorations. Ⲟne sucfh emblem οf Thai traditions іѕ the พวงหรีด (Puang-Raed),
  commonly ҝnown аѕ а florasl garland ߋr а wreath օf flowers.

  mʏ websitfe … พวงหรีดดอกไม้จันทน์

 28. Sanford Gillison skriver:

  This discussion forum discussion highlights the indispensable duty that essay composing solutions play in supporting trainees’ scholastic journeys. As a person who has actually used these solutions, I can attest to the considerable advantages they provide in terms of professional support, quality control, and time administration.
  https://www.fox13now.com/brand-spotlight/7-best-paper-writing-services-2022
  The emphasis on professional support reverberates with my own experiences. Dealing with competent writers has not just enhanced the quality of my essays but also grew my understanding of intricate subjects. Furthermore, the guarantee of creativity and adherence to academic requirements has actually provided me self-confidence in the credibility of my work.

  Furthermore, essay composing services have actually contributed in assisting me handle my time properly. By handing over creating tasks, I’ve been able to concentrate on various other scholastic priorities and maintain a well balanced schedule.

  Overall, I agree wholeheartedly with the beliefs shared in this online forum. Essay writing solutions provide important support to students striving for academic success, and I am grateful for the advantages they have offered in my own educational trip.

 29. การซื้อพวงหรีด พัดลมออนไลน์สามารถทำได้ผ่านหลายช่องทาง เช่น เว็บไซต์ขายของออนไลน์.

 30. fucking skriver:

  The Bible is God’s Word, which condemns all forms of lesbianism, homosexuality, cross-dressing, transgender (sex change)
  and same-sex marriage. Romans 1:26-27 and 32, ”For this cause God gave them up unto vile affections: for even their women did change the natural use into that which is against nature: And likewise also the men, leaving the natural use of the woman, burned in their lust one toward another; men with men working that which is unseemly, and receiving in themselves that recompence of their error which was meet. God created Adam and Eve, NOT Adam and Steve! Any honest child knows that God created Adam and Eve; not Adam and Steve. It is tragic. Any honest child knows that God created Adam and Eve; not Adam and Steve. These same presenters who just told a group of children how to properly position their hands for ”fisting” were now telling a room full of educators that they would visit their schools and conduct the same workshops for their students.

 31. Онлайн медитации и звуковые ванны с
  древними гималайскими поющими чашами помогают избавится от напряжения , зацикленности
  на проблемах , страха , помогают приобрести регулярный и
  устойчивый сон , дарят хорошее настроение

  Исцеляющие звуковые ванны

 32. Freddy Cummings skriver:

  Trading cryptocurrencies is a lucrative opportunity for many. While crypto trading is profitable, it can be highly pernicious to the traders if not done properly. By proper means, one should do it with the right set of tools and the right mindset. Time waits for no one and the crypto exchage market is no exception. A plethora of cryptocurrencies, advanced tools, market volatility, and trading strategies may all cause confusion to the new as well as expert traders.

  Fortunately, technology has made it possible for the traders to automate the exchage process including market analysis, order execution, predicting market trends, and more. Automated crypto trading is one of the best practices used by computer programs/trading bots to buy and sell cryptocurrencies. These software tools are intended to react to market changes to trade at the right moment. Traders can consider automate trading via the best crypto exchage platforms by making use of trading bots, advanced orders, and more.

  Automated trading

  So, automated trading is a method of participating in crypto or stock markets by using a program that executes pre-set rules for entering and exiting trades. As the trader, you will combine thorough technical analysis with setting parameters for your positions, such as orders to open, trailing stops, trailing stop loss orders, take profit, etc.

  Automated trading methods enable you to carry out many or multiple trades in a small amount of time, with the added benefit of taking the emotion out of your decisions. That’s because all the rules of the trade are already built into the preset parameters. With some algorithms, the traders can even use the pre-determined strategies to follow trends and trade accordingly.

  Automated crypto trading relies on algorithms which are actually the set of instructions used to solve computational issues. In the crypto sphere, algorithms can trade digital assets on behalf of the traders. And, the programs which use algorithms to trade are the bots. The best platforms offer a variety of bots to the traders which work based on preset conditions, signals, market analysis, and more. Usually, trading bots use APIs that help traders to interact with multiple exchanges.

 33. Kay Murtagh skriver:

  Trading cryptocurrencies is a lucrative opportunity for many. While crypto trading is profitable, it can be highly pernicious to the traders if not done properly. By proper means, one should do it with the right set of tools and the right mindset. Time waits for no one and the crypto exchage market is no exception. A plethora of cryptocurrencies, advanced tools, market volatility, and trading strategies may all cause confusion to the new as well as expert traders.

  Fortunately, technology has made it possible for the traders to automate the exchage process including market analysis, order execution, predicting market trends, and more. Automated crypto trading is one of the best practices used by computer programs/trading bots to buy and sell cryptocurrencies. These software tools are intended to react to market changes to trade at the right moment. Traders can consider automate trading via the best crypto exchage platforms by making use of trading bots, advanced orders, and more.

  Automated trading

  So, automated trading is a method of participating in crypto or stock markets by using a program that executes pre-set rules for entering and exiting trades. As the trader, you will combine thorough technical analysis with setting parameters for your positions, such as orders to open, trailing stops, trailing stop loss orders, take profit, etc.

  Automated trading methods enable you to carry out many or multiple trades in a small amount of time, with the added benefit of taking the emotion out of your decisions. That’s because all the rules of the trade are already built into the preset parameters. With some algorithms, the traders can even use the pre-determined strategies to follow trends and trade accordingly.

  Automated crypto trading relies on algorithms which are actually the set of instructions used to solve computational issues. In the crypto sphere, algorithms can trade digital assets on behalf of the traders. And, the programs which use algorithms to trade are the bots. The best platforms offer a variety of bots to the traders which work based on preset conditions, signals, market analysis, and more. Usually, trading bots use APIs that help traders to interact with multiple exchanges.

 34. Ron Spinabella skriver:

  The graphics and visuals you’ve incorporated absolutely enhance the short article.

  It’s an enjoyment to check out such a well-thought-out message.

  my page Ron Spinabella

 35. You said it wonderfully.

Lämna en kommentar